Meet The Team – Robin Krols

Bij ETI zetten we regelmatig ons personeel in de kijker. Deze keer richten we onze spotlights op Robin Krols, een veelbelovend talent dat ons team graag komt versterken. In dit interview komt u meer te weten over zijn achtergrond, vaardigheden en ambities bij ETI.

“Ik ervaar de warmte van de ploeg als positief en motiverend om samen de gestelde doelen te overtreffen.”

Kan je je even voorstellen en vertellen hoe je bij ons bent terechtgekomen?

Ik ben Robin Krols, 26 jaar oud en woon vlakbij in Deurne. Vanuit een interesse in techniek en een voorliefde voor onderhandelen volgde een opleiding elektromechanica met een specialisatie als Industrial Sales Engineer aan de Antwerpse AP Hogeschool. Tijdens het proeven van verschillende rollen in het bedrijfsleven heeft ETI me een aantal keer gecontacteerd om een mogelijke samenwerking te toetsen. Zoals de aloude uitdrukking luidt, bleek “driemaal is scheepsrecht” ook hier te gelden. 2023 heb ik bijgevolg feestelijk ingezet met deze nieuwe uitdaging.

Wat omvat je job en hoe bevalt het je?

Mijn takenpakket bestaat in hoofdzaak uit het opstellen van offertes voor een waaier aan diverse projecten. Doorgaans begint het met een plaatsbezoek op locatie van de klant en het overlopen van de wensen. Afhankelijk van de aard van het project, komt er vervolgens in de ontwerpfase een uitdagende portie engineering bij kijken. Ten slotte wordt dit voorstel vertaald naar een prijsopgave voor de klant, welke dan samen wordt overlopen en toegelicht waar nodig. Na het bereiken van een akkoord, wordt er een projectleider aangesteld en worden de details intern overgedragen. Deze manier van werken ligt in lijn met mijn verwachtingen en bevalt me tot op heden uitstekend. Ik kan mezelf dit met alle plezier voor langere tijd zien doen. Mocht ik in de toekomst toch verlangen naar afwisseling, zijn er in de andere afdelingen binnen de firma nog legio mogelijkheden.

Hoe verloopt de samenwerking met je collega’s?

Het team van ETI is samengesteld uit een gezonde mix van frisse juniors en ervaren seniors. Persoonlijk vind ik dat een pluspunt, omdat er zo steeds kennis in huis is en ik van nature een leergierig persoon ben. Iedereen maakt keer op keer graag tijd om zaken grondig uit te leggen. Vanzelfsprekend is het ook fijn om met enkele leeftijdsgenoten omringd te zijn. Ik ervaar de warmte van de ploeg als positief en motiverend om samen de gestelde doelen te overtreffen.