Meet The Team – Thijs Gommers

Bij ETI krijgen we regelmatig versterking van jonge talenten rechtstreeks van de schoolbanken. Op deze manier leerden we Thijs kennen. Thijs voerde zijn stage en  bachelorproef uit bij ETI en ging meteen daarna met een vast contract aan de slag. Een ideaal parcours. In dit interview vertelt Thijs over zijn ervaring.

“Momenteel is mijn taak voornamelijk het ontwerpen en uittekenen van diverse elektriciteitskasten. Maar het leukste bij ETI vind  ik de vrijheid en de flexibiliteit binnen de onderneming.”

Maak kennis met Thijs Gommers

Momenteel heb je dus reeds een vast contract gekregen. Proficiat! Maar wat vindt je nu het leukst aan werken bij ETI?

Ja, dat klopt. Momenteel is mijn taak voornamelijk het ontwerpen en uittekenen van diverse elektriciteitskasten. Maar het leukste bij ETI vind ik de vrijheid en de flexibiliteit binnen de onderneming.

Zo ben ik zelf bijvoorbeeld koptrekker om regelmatig iets te organiseren tijdens de middagpauze. Zo maakte ik vorige week nog croque monsieurs voor iedereen en bakte ik ’s middags ook al eens pannenkoeken voor alle liefhebbers. Zolang de werkprestaties er niet onder lijden, heeft Luc, onze zaakvoerder, hier geen problemen mee en schuift hij zelf ook al eens graag aan om van mijn kookkunsten te genieten.

Heb je tot slot nog enkele tips voor aanstormende talenten die graag zouden starten bij ETI?

Dat is een moeilijke vraag. Ik zou starters vooral nog eens willen wijzen op de flexibiliteit binnen de onderneming. Er zijn meerdere afdelingen waardoor het mogelijk is om binnen het bedrijf van afdeling te switchen, om zo op zoek te gaan naar het meest geschikte takenpakket voor uw persoonlijke competenties.

Dat is inderdaad zeer interessant voor starters. Bij deze ronden we af en bedanken wij u graag voor het interview. Nog veel succes toegewenst.
Dag Thijs, stel jezelf eens voor. Wie ben je? Waar kom je vandaan en wat heb je gestudeerd?

Hallo, ik ben Thijs Gommers, 21 jaar en afkomstig uit Loenhout. Vorig jaar ben ik afgestudeerd op de AP Hogeschool in de richting onderhoudstechnologieën. En momenteel ben ik aan de slag bij ETI.

Hoe ben je eigenlijk bij ETI terechtgekomen?

Via mijn eindstage op school. Ik zat namelijk in Antwerpen op kot en zocht daarom naar een stageplaats in de buurt van Antwerpen. Bij het zoeken naar een ideale plek sprak ETI me meteen aan omwille van het interessant aanbod in elektrotechniek en hoogspanning. Verder was de ligging ook ideaal. Kortom een perfecte match.

Leuk! Je voerde je bachelorproef hier uit. Viel dit mee? Vertel eens wat waren de grootste uitdagingen als stagiair bij ETI?

Jazeker. Dit was een zeer fijne en leerrijke eerste ervaring op de werkvloer. Verder was het ook fijn om te kunnen werken in verschillende afdelingen van het bedrijf.

Allereerst ben ik gestart met het opmaken van offertes voor de verschillende projecten bij ETI. Op deze manier leerde ik het bedrijf kennen en werd mijn kennis rond elektrotechniek en hoogspanning nog eens opgefrist. Vervolgens ben ik verhuisd naar de serviceafdeling. In deze afdeling lag de focus voornamelijk op het oplossen van allerlei storingen in industriële installaties, het oplossen van inbreuken op de wetgeving of het uitvoeren van kleine uitbreidingen.

Een ander deel van mijn stage was het uitvoeren van een bachelorproef. Hiervoor diende ik een hoogspanningscabine te ontwerpen volgens de regels van de kunst. Het fijne hieraan was dat ik de volledige verantwoordelijkheid kreeg over het project van opstart tot oplevering. Zelfs mijn docenten waren zeer enthousiast over deze opdracht, wat resulteerde in een grote onderscheiding.