Watchguard Security

Vanaf deze maand is Watchguard Security, in 2018 ontstaan uit de fusie van AEV Vochten uit Antwerpen en het Roeselaarse Mylle Security, toegetreden tot Building Technology. Na de integratie van Entek, een specialist in plaatsing, monitoring en onderhoud van PV-installaties uit Kruibeke eerder dit jaar, versterkt Building Technology zich hiermee verder in de markt van gebouwentechnieken in Vlaanderen.

Mark Vochten: “Wij zijn ervan overtuigd – zeker ook na onze fusie in 2018 – dat verdere groei noodzakelijik is om voortdurend innoverend en kwalitatief werk te kunnen blijven leveren. De toetreding tot de grotere Building Technology groep biedt ons wat dat betreft heel wat mogelijkheden tot uitbreiding. Met vertrouwen kijken we uit naar wat de toekomst zal brengen.”

Building Technology groeit zo naar meer dan 250 werknemers.
Sinds de oprichting in 2021 heeft het bedrijf van CEO Luc Ost al heel wat stappen gezet. ETI kreeg gezelschap van Clima & Partners, Siegers Technics en eerder dit jaar Entek, waardoor een volledig gamma aan gebouwentechnieken kan worden aangeboden. Luc Ost: ”De aparte business units blijven bestaan onder hun naam, maar vormen een hechte cluster bij uitvoering van uw project. Een niet te becijferen meerwaarde voor een bouwheer. Tevens profiteren zij mee van de mogelijkheden die een grotere groep kan bieden op het vlak van efficiëntie, aankoopbeleid, personeel, marketing, enz. In een markt die met heel wat uitdagingen wordt geconfronteerd, is dat een niet te onderschatten voordeel. De ambities van de groep stoppen hier niet, we blijven actief op zoek naar opportuniteiten in onze sector.”

Bij Entek kan men bevestigen dat de voordelen navenant zijn. Zaakvoerder Ben Van Ham legt uit: “Sinds we deel uitmaken van Building Technology zijn er een aantal zaken in een stroomversnelling geraakt. Het feit dat we kennis kunnen delen en gebruik kunnen maken van een aantal overkoepelende diensten van de groep heeft ons al heel wat opgebracht. Ook onze klanten profiteren mee van de extra service die we als onderdeel van Building Technology kunnen bieden.”

Meer informatie kan je terugvinden op www.building-technology.be